lördag 5 december 2009

Malin

Min syster ska åka till Thailand 17 december. I tre veckor ska hon ligga på stranden, bli brun som en pepparkaka och dricka drinkar i alla världens färger. Ord som måsten och jobb kommer för en tid inte finnas i hennes ordförråd och hon borde vara lyckligast i världen. Och det är hon väl också. Med ett undantag; hon har fått julpanik.

Panik över att inte vara hemma den 24e, få äta köttbullar med oss andra och tända det fjärde ljuset i adventsljusstaken. Över att missa traditioner, Kalle Anka och familjemys. Men istället för att stå sitt kast och gilla läget, vilket man kanske tycker att hon borde göra, tvingar hon nu oss att fira jul tidigare. Och inte en dag eller två tidigare utan nu. Idag. Den 5e december. Jag är till och med upprest från Lund för att det ska vara "precis som vanligt".

Fast månaden knappt har börjat ska familjen nu alltså låtsas att Kalle Anka precis har slutat och sätta oss till bords för att avnjuta årets julmat, öppna julklappar och vara sådär familjetrevliga man bara kan vara på julafton. Det är ett konstigt liv.

Så nu när skinkan står i ugnen, julmusiken strömmar ur högtalarna och finklänningen är på återstår väl bara för mig att önska er allihopa en riktigt God Jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar