lördag 31 januari 2009

Mikaela




Alla pratar skånska här. Av någon anledning blir jag förvånad varje gång någon pratar och tycker allt de säger låter roligt.

Idas hem är mysigt och fint och idylliskt och lantligt och, tja, jättefint. Hästarna gnäggar, tupparna gal. Allt är precis så som man tänker sig att det ska vara på en gård. Idag har jag fått en guidad rundtur på täpporna. Vi gick in till korna och Ida frågade "vill du hoppa upp på en?". Jag tittade tvekande på de gigantiska kossorna (de var större än vanliga kor!), övervägde det hela, men drog mig ur. Jag nöjde mig med ett foto bredvid tjuren.

Efter det lilla äventyret tittade vi på hönorna - hönor är rätt tråkiga - och sedan gick vi runt bland alla hästhagar. Tyvärr kunde jag inte rida eftersom det är fryst i marken (lättnaden var stor). Vi gick in i en hage för att klappa ett par hästar. Surprise - jag var livrädd. När vi skulle gå därifrån började hästarna galoppera mot oss så Elin fick vifta med armarna och göra ngt slags bråka-inte-med-oss tecken. Otrevliga hästar, det där!

Komiskt nog avslutas min lilla vistelse på landet med en tur till slagthuset i Malmö. Jag, Ida, och Ida ska möta vår kära vän Annica där och dansa tillsammans.

Over and out/ Miss M

5 kommentarer:

  1. Slagthuset såg ju riktigt hippt ut! jag förväntade mig döda stackars djur i taket och lite mer country-stämning... ring mig när du kan lovely!

    SvaraRadera
  2. Nää det ligger ju i Malmö! Sveriges tredje största stad! Fast lite så var det kanske ändå. Mycket Zlatan över det hela! Hoppas du också hade en bra helg. Vi hörs du

    SvaraRadera
  3. Hej bruden! bilderna är godkända.. varjefall tre av dem:P Jaja,, tur vi e så snygga på bilderna från Slagt...
    Skoj att du ville komma. Puss

    SvaraRadera
  4. hej du! nu har jag oxå fixat en blogg.. har j uredan packat allt så jag har lite dötid:P http://flyttfagel.blogspot.com
    puss

    SvaraRadera
  5. Kul ida! Jag ska vara din mest aktiva läsare. Du har nog lite roligare saker att skriva om också, med alla dina äventyr! :)

    SvaraRadera